Μετάβαση στο περιεχόμενο Μετάβαση στην αριστερή πλευρική γραμμή Μετάβαση στη δεξιά πλευρική γραμμή Μετάβαση στο υποσέλιδο

Χορωδία – Πολιτιστικός Σύλλογος

Ιδρύθηκε το Φθινόπωρο του 2009 με πρωτοβουλία του Πατέρα Σπυρίδωνα Κουρτέση και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετριτή. Αρχικά απαρτιζόταν από 30 περίπου Χορωδούς και δύο τμήματα: την μεικτή Χορωδία και το Γυναικείο Πολυφωνικό Τμήμα. Τη χορωδία διηύθυνε, από την ίδρυσή της εώς τον Μάρτιο του 2016 ο μαέστρος και συνθέτης Σπύρος Σαμοϊλης, όπου με την επιμέλειά του ηχογραφήθηκαν 24 τραγούδια, που κυκλοφόρησαν σε 2 CD, και είναι στην διάθεσή σας. Το Γυναικείο Πολυφωνικό Τμήμα συμμετείχε στο CD που εμπεριέχεται στο βιβλίο του Κων/νου Καστρινού: «Μουσική Λαογραφική Παράδοση των χωριών της Λευκίμμης». Στην Μουσική πορεία της , η Χορωδία Πετριτή μετονομάστηκε σε «Μουσικό Καλλιτεχνικό Σύνολο Πετριτή» και απαρτιζόταν από Χορωδούς , Μουσικούς κ Σολίστ.


“Κάθε καρδιά τραγουδά ένα τραγούδι, ελλιπές, έως ότου μια άλλη καρδιά ψιθυρίσει σε απάντηση.”
Πλάτων


Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις εντός και εκτός Κερκύρας , όπως την συναυλία στην Καλαμπάκα τον Ιούλιο του 2015, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής. Κάθε χρόνο συμμετέχει στη «Βαρκαρόλα Πετριτή» και στις θρησκευτικές κ πανηγυρικές εκδηλώσεις της περιοχής. Παρούσα ήταν δυο φορές και στους “Πανελλήνιους Ποιητικούς Αγώνες” στην Λευκίμμη. Αποκορύφωμα της μουσικής της πορείας, αποτελεί η εμφάνιση της , στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων ,σε συνεργασία με το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου στις 22 Αυγούστου 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ύστερα από την αδελφοποίηση της με την Χορωδία Βραγκανιωτίκων μέλη της Χορωδίας εμφανίστηκαν από κοινού τον Απρίλιο 2019 στην όμορφη και φιλόξενη Κοζάνη και τον Δεκέμβριο 2019 στην Θήβα προσκεκλημένοι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας στα πλαίσια αναβίωσης του εθίμου “Βάρβαρα”. Δύο άλλες αξιοσημείωτες εμφανίσεις της για την χρονιά που πέρασε ήταν : στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Κέρκυρας) κ στο Παραμύθι των Χριστουγέννων που διοργνάνωσε για 1η φορά ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Ως Μέλος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας συμμεττείχε εφέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ της.

Απτο 2016 μέχρι σήμερα , μαέστρος διατελεί η Κ. Ειρήνη Πολίτη, απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Θεωρίας της Μουσικής, Δασκάλα πιάνου, βιολιού και μαντολίνου.

Δεύθυνση Χορωδίας κ Πιανιστική Συνοδεία: Ειρήνη Πολίτη

Υπεύθυνη Χορωδίας: Ελένη Βλαχοπούλου