Μετάβαση στο περιεχόμενο Μετάβαση στην αριστερή πλευρική γραμμή Μετάβαση στη δεξιά πλευρική γραμμή Μετάβαση στο υποσέλιδο

Χορευτικό – Πολιτιστικός Σύλλογος

Η σύσταση του Χορευτικού Πετριτή έγινε το Νοέμβριο του 2011. Πρόκειται για μεικτό χορευτικό και αποτελούταν από 3 τμήματα: το μικρό παιδικό τμήμα, το μεγάλο παιδικό τμήμα και το τμήμα εφήβων. Επανασύσταση του τμήματος ενηλίκων έγινε τον Ιανουάριο του 2020. Το χορευτικό Πετριτή συμμετέχει: στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετριτή, όπως στο πανηγύρι για τον εορτασμό της Παναγίας των Βλαχερνών, στη Βαρκαρόλα κ.α. , σε εκδηλώσεις άλλων συλλόγων στην Κέρκυρα όπως το Φολκλορικό Φεστιβάλ του Λαοδάμαντα,, Παιδικό Συναπάντημα Λευκίμμης, Σινιών, Στρογγυλή αλλά και εκτός Κερκύρας, όπως στην Τρίπολη το Καλοκαίρι του 2014 και στα Καραϊσκάκεια της Καρδίτσας το καλοκαίρι του 2017. Αξίζει να αναφερθεί ότι για 1η φορά το 2019 το μεγάλο παιδικό μας τμήμα συμμετείχε στο Μαζί Χορεύοντας στον Άγιο Ματθαίο , το τμήμα εφήβων στο Μαζί Χορεύοντας στις Μπενίτσες, το μεγάλο & εφηβικό τμήμα σε εκδήλωση που διοργανώνεται τα τελευταία 5 έτη για το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα με εξαιρετική εμφάνιση .


“Στην Αρχαία Ελλάδα ο χορός θεωρούνταν ως το δώρο των θεών προς τους ανθρώπους. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του χορού, όπως το μέτρο και ο ρυθμός αποτελούσαν και ποιοτικά χαρακτηριστικά των θεών.”


Η δημιουργία του χορευτικού είναι για εμάς ένας τρόπος να διατηρήσουμε τη λαϊκή μας παράδοση και να υποκινούμε τους νέους να δραστηριοποιούνται, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν τη συνέχεια της Εθνικής μας κληρονομιάς. Στα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετριτή διδάσκονται χοροί απ’όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Διδασκαλία: Μαριλένα Κάντα

Υπεύθυνη Χορευτικών τμημάτων: Ελένη Βλαχοπούλου